Autor |
Wiadomość |
Ochiyo
|
Wysłany:
Czw 12:10, 23 Sie 2007 Temat postu: |
|
mój ukochany kurczak*__* z którego dobrowolnie zrezygnowałam.
sake na zimo jest obrzydliwa. sake zazwyczaj pije się do sushi, więc ryż z ryżem, jak najbardziej^_^ poza tym, to coś w stylu naszych jajek w majonezie(ohyda) kto je jajko z jajkiem.
i fakt, sake droga, chyba,że się wie, gdzie szukać albo skąd sprowadzać^_~ |
|
|
Amane Misa
|
Wysłany:
Nie 13:23, 10 Cze 2007 Temat postu: |
|
no xD Było cos takiego... xD ze sie nie łączy xd
A ty Negai bez kitu za zmywarkę mozesz robic xd |
|
|
Mayumi
|
Wysłany:
Nie 13:17, 10 Cze 2007 Temat postu: |
|
Hehe...Spirytusem od sake?? Nie wąchałam...;P Ale skoro normalna wódka może spirytusem śmierdzieć to sake też...XD
Droga sake? Musze iść się dowiedzieć...Ale ostatnio słyszałam, że w Japonii sake do jedzenia nie piją...Znaczy do potraw z ryżem, bo mają taką tradycję, iż nie łączy się ryżu z ryżem... |
|
|
Amane Misa
|
Wysłany:
Sob 10:27, 09 Cze 2007 Temat postu: |
|
nawet jakbyś znalazła to nieźle byś sie wykosztowala... xD Sake przeciez zajebiscie droga jest... Ale wiesz co?? Nie wierzyłam ze jest taka nie dobra jak sie na zimno pije... I to prawda... Jak sie na zimno pije jest taka dziwnam... tak od niej wali spirytusem.. >.< |
|
|
Mayumi
|
Wysłany:
Pią 18:34, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
Ja sake nie moge znaleźć nigdzie... A zresztą nawet jakbym znalazła to by mi nie sprzedali...Jadłam coś takiego tylko bez sake...
No a ja do gotowania właśnie jak najbardziej...Do zmywania właśnie nie teges...;P |
|
|
Negai-chan
|
Wysłany:
Sob 18:56, 28 Kwi 2007 Temat postu: |
|
Shiroi, zrobisz mi takie jedzonko, bo wiesz, że ja do gotowania nie za bardzo. ja tylko nadaję sie do zmywania garnków... Buaaaa |
|
|
Amane Misa
|
Wysłany:
Nie 15:28, 22 Kwi 2007 Temat postu: |
|
Muaaaaaaaaaaaaaaaa
to tez jedłam juz... xD
Pyszne...
teraz bede mogła sama to zrobic /...
dziekuje za przepis xD |
|
|
Yuki
|
Wysłany:
Sob 22:05, 21 Kwi 2007 Temat postu: Yakitori z kurczaka |
|
Potrzebne składnik:/b]
udko z kurczaka ze skórką, mały por, tłuszcz do smarzenia
[b]Sos 150 ml sosu sojowego, 6 łyżek cukru, 25 ml wina lub sake
Krok po kroku:
Podzielić udko na 12 równych kawałków, por starannie umyć, pokroić na ukośne plasterki. Namoczyć w zimnej wodzie drewniane patyczki do szaszłyków. Na każdy patyczek nabijać na przemian kurczaka(3 kawałki na jeden patyczek) i por (po dwa plasterki).
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki. szaszłyki usmażyć na tłuszczu polewając co chwila sosem.
I gotowe...SMACZNEGO
______________________________
Dopisek: jest to bardzo prosty przepis i wynik jest znakomity ...
Składniki można zdobyć w każdym sklepie. |
|
|